top of page

Допомога на дітей для ФОПів

Оновлено: 11 груд. 2020 р.

Для кого? Допомога на дітей надається ФОПам 1 і 2 груп єдиного податку, при виконанні наступних умов: - ЄСВ сплачено за всі місяці 2019 року; - якщо ФОП зареєструвався у 2019 році - то за всі місяці 2019 року; - ФОП зареєстрований як ФОП у січні - березні 2020 року; - ФОП отримує пенсію за віком, або є особою з інвалідністю, або досяг віку, встановленого ст. 26 Закону №1058, і отримує відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу та звільнений від сплати ЄСВ за себе.

При цьому в усіх цих випадках потрібно було стати платником ЄП 1 або 2 до березня 2020 року (включно).

Сума виплат? Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн., від 6 до 10 років (включно) становить 2218,00 грн. Оплата здійснюється на кожну дитину, яка має відповідний вік.


Які документи необхідні подати?

- заяву, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів; - копію свідоцтва про народження дитини (дітей); - копію довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7); - копію документу, що посвідчує проживання на території України (для іноземців); - копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).


Як і куди подавати документи?

- Документи можно надати наручно до Управління праці та соціального захисту населення за місцем прописки ФОП або за місцем його фактичного проживання. - Чи обрати електронний варіант. Тоді потрібно додати копії всіх зазначених документів. Для цього скористайтеся такими сервісами: - ДІЯ; - msp.gov.ua; - dopomoga2fop.ioc.gov.ua.


Подати документи на отримання допомоги можна до 15 грудня 2020 року.


18 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page